fishing Wikipedia

Merillä tapahtuva salakalastus aiheuttaa vuosittain suuret tappiot valtioille, mutta tästä huolimatta suuria vesialueita on todella vaikea valvoa tarkasti. Nyt Isossa-Britanniassa on kuitenkin kehitetty Project Eyes on the Seas -niminen järjestelmä, jonka pitäisi tehdä laittomasti kaloja nappaavien alusten huomaamisesta huomattavasti helpompaa.

Uusi järjestelmä on kehitetty yhteistyössä The Pew Charitable Trusts -nimisen järjestön sekä satelliitteihin liittyviä systeemejä kehittävän The Satellite Applications Catapult -yrityksen kanssa. Systeemi pystyy huomaamaan suuremmat kalastusalukset satelliittien avulla, vaikka niiden transponderit olisi kytketty pois päältä. Laivojen sijainnista kerätty data syötetään sitten erilaisille algoritmeille, jotka pyrkivät huomaamaan tavallisesta poikkeavasti toimivat kalastajat. Epäilyttävästä käytöksestä syntyy automaattinen hälytys, jonka tarkkailukeskus voi ohjata eteenpäin viranomaistahoille.

Systeemi aiotaan ottaa aluksi käyttöön Chilen, Palaun sekä Iso-Britannian vesistöillä, joista se sitten todennäköisesti leviää myöhemmin myös muille alueille muutamien vuosien aikana.

Lähde

Edellinen artikkeliItsestään tuhoutuva kirja täytyy ehtiä lukea 24 tunnissa
Seuraava artikkeliGoPro tarjoaa pian jääkiekkoa pelaajien näkökulmasta