Katsoi jääkiekkoa sitten kotisohvalta tai paikan päältä areenalla, niin kuvakulmat ovat yleensä kutakuinkin samat. Pienistä ”action-videokameroistaan” tunnettu GoPro teki hiljattain sopimuksen NHL:n ja NHLPA:n kanssa, joten pian kiekon lätkimisestä pääsee nauttimaan pelaajien näkökulmista käsin.

GoPro-kameroilla taltioitua kuvaa on tarkoitus liittää suoriin televisioituihin lähetyksiin. Ensimmäistä kertaa reaaliaikaista videokuvaa tuotetaan tämän vuoden NHL All-Star -viikonlopulta. Tämän lisäksi pienillä kameroilla on tarkoitus kuvata lisää materiaalia koko vuoden 2015 NHL-kaudelta. Valitettavasti MM-kisoihin tällaista tekniikkaa saadaan kuitenkin odottaa todennäköisesti hieman kauemmin.

Täytyy kuitenkin myöntää, että pelin seuraamisen kannalta se yläviistosta välitetty materiaali kyllä pitää vielä pintansa, mutta totta kai tällaisilla lisäkameroilla saa selkoa erikoistilanteista ja taidokkaista maaleista.

Lähde

Edellinen artikkeliProject Eyes on the Seas helpottaa salakalastajien nappaamista
Seuraava artikkeliKuljettajan näkymästä ohjattavat RC-autot ovat mielenkiintoista katseltavaa