Valittavasti kaikki kaverisuhteet eivät ole aina aivan yksipuolisia ja välillä ne saattavat johtaa ainoastaan ikäviin tilanteisiin. Toisaalta omia ystäviään voi olla hankala arvioida tai luokitella, joten tehtävään on nyt kehitetty pplkpr-niminen sovellus, joka hoitaa homman puolestasi.

Kyseessä on siis iOS-laitteille ladattava sovellus, joka antaa mahdollisuuden tallentaa tapaamisissa heränneitä tuntemuksia jälkikäteen. Tämän lisäksi sovellusta voi käyttää myös yhdessä Mio:n valmistaman aktiivisuusrannekkeen kanssa, jolloin saa objektiivisempaa tietoa siitä, miltä kukin tapaaminen tuntui. Jonkin ajan jälkeen systeemi osaa sitten luokitella tavattuja ystäviä sen perusteella, millaiseksi ne saavat sovelluksen käyttäjän tuntemaan itsensä.

Näiden tietojen avulla voi tarvittaessa välttyä tapaamisilta, jotka johtavat epämiellyttäviin tilanteisiin tai äärimmillään jopa lopettaa ne kaverisuhteet, joista ei saa itse mitään irti. Systeemin toimivuutta on jo ehditty kokeilemaan Carnegie Mellon -yliopistossa. Testijakso sai ainakin yhden kahdeksasta koehenkilöstä miettimään kaverisuhteensa laatua. Täytyy kuitenkin sanoa, että itse en olisi ainakaan aivan heti valmis luottamaan pelkästään älypuhelimen kertomiin mielipiteisiin kavereistani.

Lähde

Edellinen artikkeliCynaps Mint helpottaa musiikin kuuntelemista kypärä tai pipo päässä
Seuraava artikkeli