munuaiskivi_3d

Southamptonilainen John Cousins romahti pitäessään esitystä 3D-tulostamisen tulevaisuudesta ja mies kiidätettiin sen jälkeen pikaisesti sairaalaan. Siellä lääkäreiden ottamat kuvat paljastivat, että miehellä oli munuaiskivi. Cousins ei kuitenkaan jäänyt aloilleen makailemaan, vaan päätti nopeuttaa ja helpottaa leikkausoperaatiota 3D-tulostamalla munuaisensa lääkärien ottamien kuvien perusteella.

Cousinsin 3D-tulostimilta meni 5 tuntia tuottaa 3D-malli ja tämän viikon maanantaina lääkärit sitten toteuttivat kaksituntisen leikkauksen hyödyntämällä kyseistä tulostetta. Lopulta mieheltä löyty munuaiskiven lisäksi myös tulehtunut umpilisäke, joten halu nopeuttaa operaatiota oli varmasti perusteltua. Kirurgi Bhaskar Somanin mukaan 3D-mallit saattaisivat nopeuttaa muitakin leikkauksia jopa 30 minuuttia. Cousins taas toivoo, että tekniikka olisi myös niiden saatavilla, joilta ei kotoa löydy 3D-tulostimia tai sopivia mallinnusohjelmia.

Lähde

Edellinen artikkeliPluggage on matkalaukku täynnä tekniikkaa
Seuraava artikkeliMechan ohjaimiin pääsee nyt 900000 eurolla