Disney Research on tuottanut monia mielenkiintoisia projekteja, joista osa on esitelty myös täällä Hilavitkutin.com:ssa. Nyt kyseinen tutkimuslaitos on työskennellyt yhdessä ETH Zürich -yliopiston kanssa ja tuottanut robotin, joka ei auta leikkauksissa tai kuljeta paketteja, mutta piirtää sen sijaan kuvioita rantahiekkaan.

Beachbot-niminen härveli kykenee luomaan taideteoksia hiekkarannoille eräänlaisen haravamekanismin avulla. Projektin haasteellisin osuus oli muuttaa kuvat haravoimalla tuotettavaan muotoon. Tätä varten kehitystiimi suunnitteli algoritmeja, jotka esittävät kuvat erilaisina liikeratoina. Käytettävissä olevan hiekka-alueen Beachbot tunnistaa laserskannerin sekä rannalle asetettujen tolppien avulla.

Tällä hetkellä härveli ei vielä pysty täysin itsenäiseen toimintaan suurempien kuvioiden kanssa työskennellessään, vaan se kaipaa aina välillä ihmisen apua. Laitteen kehittänyt tiimi kuitenkin unelmoi muuttavansa vekottimen tulevaisuudessa täysin automaattiseksi ja ajatuksissa on myös piirtoalueen kasvattaminen vielä suurempien taideteosten tuottamiseksi.

Lähde

Edellinen artikkeliFlappy Bird lentää nyt myös virallisessa pelikabinetissa
Seuraava artikkeli3D-tulostetut nuotit auttavat sokeita muusikkoja