cerpheus

Tietyissä peleissä voi pärjätä huomattavasti paremmin jotain laskennallista taktiikkaa käyttäen. Tästä johtuen moni onkin koittanut ohjelmoida erilaisia tekoälyjä etenkin rahasta pelattaviin peleihin. Yksi tunnetuimmista rahapeleistä on tietty Texas hold ’em -pokeri ja nyt tätä peliä lätkimään on ohjelmoitu tekoäly, joka voittaa ihmisvastustajat mennen tullen.

Albertan yliopistossa tuotettu tietokoneohjelma kulkee nimellä Cepheus. Sen kehittäjien mukaan tekoäly on niin hyvä, että vaikka ihminen pelaisi sitä vastaan koko ikänsä, ei hän jäisi voitolle. Cepheus ei kuitenkaan ainakaan aivan heti tee kehittäjistään nettipokerimiljonäärejä, sillä se toimii ainoastaan kahden pelaajan välisissä pokeripeleissä.

Ohjelman takaa löytyvä tiimi on työskennellyt aiheen parissa jo kymmenen vuoden ajan, mutta Cepheuksen kouluttamisessa kesti ainoastaan kaksi kuukautta. Itse asiassa tekoäly hoiti suurimman osan opettelusta täysin itsenäisesti pelaamalla valtavia määriä pokerikäsiä itseään vastaan. Ehkä tällaisista ohjelmista ei ole vielä haittaa nettipokeria naputteleville, mutta tulevaisuudessa kaikki internetin pöydässä pelaavat ”ihmiset” saattavatkin olla erilaisia tekoälyjä. Cepheusta pääsee testaamaan täällä.

Lähde

Edellinen artikkeliPian myös MakerBot ryhtyy tarjoamaan komposiittimuovia 3D-tulostimiinsa
Seuraava artikkeliVenyvä implantti saattaa tulevaisuudessa auttaa halvaantuneita ihmisiä kävelemään uudestaan