Videolla esiintyy muutamia pätkiä rottien eläinkokeista, joten se ei välttämättä sovi aivan kaikille!

Selkäytimeen kohdistuvat vammat ovat yleensä vakavia ja saattavat helposti aiheuttaa esimerkiksi kävelykyvyn menettämisen. Tällaisten vammojen hoitaminenkin on hankalaa, mutta Sveitsissä kehitetty implantti saattaa olla yksi tulevaisuuden ratkaisu kyseiseen ongelmaan.

Erilaiset jäykät rakenteet eivät sovi selkäytimen korjaamiseen, sillä ne saattaisivat vahingoittaa sitä vain entisestään. e-Dura-niminen implantti pystyy sen sijaan venymään ja taipumaan eri suuntiin ihmiskehon mukana. Implantti koostuu platinasta ja silikonista valmistetuista elektrodeista, kultaisista johtimista sekä pikkuruisista nestettä kuljettavista kanavista. Näiden avulla implantti kykenee välittämään niin elektronisia impulsseja kuin myös kemikaaleja aidon selkäytimen tapaan.

Tutkijoiden tekemissä kokeissa halvaantuneet rotat saivat kävelykykynsä takaisin tällaisten implanttien avulla. Ihmisille kyseistä teknologiaa päästään tuskin kuitenkaan kokeilemaan vielä vähään aikaan, mutta tällaiset implantit saattavat tehdä tulevaisuudessa nyt vaikeiden sairauksien hoitamisesta paljon helpompaa.

Lähde

Edellinen artikkeliCepheus on tekoäly, joka voittaa jokaisen ihmisvastustajan pokeripelissä
Seuraava artikkeliFlappy Bird lentää nyt myös virallisessa pelikabinetissa