3d_printed_hammer
3D-tulostimet leviävät suhteellisen nopeaan tahtiin ja ne pystyvät hyödyntämään tulosteissaan yhä monipuolisempia materiaaleja. Erilaiset komposiittimuovit eivät ole täysin uusi juttu 3D-tulostimille, mutta pian myös yksi alan jättiläisistä, eli MakerBot tuo 3D-tulostimilleen tarjolle tällaiset materiaalit.

MakerBot julkisti CES-tapahtumassa, että myöhemmin tänä vuonna markkinoille tulee muun muassa vaahterapuuta, kalkkikiveä sekä rautaa sisältäviä PLA-komposiitteja. Nämä tulevat kuluttajien saataville vasta vuoden lopussa, mutta CES-tapahtumassa annettiin hieman esimakua tulevasta. Esillä oli muun muassa 3D-tulostettu vasara, jonka kahva tuoksui hieman puulta ja oli pääosaa kevyempi. Pää taas oli tehty rautakomposiitista, joten se tuntui sitä kokeilleiden mukaan hieman kahvaa viileämmältä, kuten aidossakin puuvartisessa vasarassa.

Toki tällaisia materiaaleja voi käyttää myös monien muiden esineiden tulostamiseen vasaroiden lisäksi. Yksi tärkein ominaisuus tällaisissa 3D-tulostusmateriaaleissa on se, että ne saavat erilaiset prototyypit tuntumaan enemmän lopullisilta tuotteilta.

Lähde

Edellinen artikkelieSkin Thermometer – NFC-tarra kertoo kätevästi lapsen ruumiinlämmön
Seuraava artikkeliCepheus on tekoäly, joka voittaa jokaisen ihmisvastustajan pokeripelissä