Tesla työstää automaattista laturia sähköautoille

charging tesla

Sähköautoja alkaa pikku hiljaa näkyä myös Suomen katukuvassa, mutta niiden leviämistä rajoittaa vielä nykyisin korkea hinta sekä latausasemien vähyys. Moni ei myöskään varmasti jaksaisi aina kotiin tullessaan laittaa autoa älypuhelimen tapaan kiinni laturiin. Nyt sähköautoja valmistava Tesla onkin paljastanut työskentelevänsä automaattisesti seinästä työntyvän sähköautolaturin parissa.

Yrityksen toimitusjohtaja, Elon Musk, kertoi asiasta Twitterin kautta. Mies paljasti, että työn alla on ”käärmemäisesti” seinästä autoon sujahtava latauskaapeli. Vekottimesta kehitetään yhteensopiva nykyisten Teslan S-mallien sekä myös tulevien mallien kanssa. Tämän enempää uudesta automaattisesta latausmekanismista ei kuitenkaan vielä paljastettu. Tällainenkaan keksintö tuskin riittää sähköautojen suosion räjähdysmäiseen kasvuun, mutta ainakin sen on askel kohti hyvää suuntaa.

Lähde