https://www.youtube.com/watch?v=3jrm3aNDRqg

Vaikka asiaa ei aina tulisi ajatelleeksi, niin skannerit ovat toimintaperiaatteeltaan melko lähellä digikameroita. Dario Morelli -niminen mies päätti kokeilla, miten skanneri muuttuu valokuvaukseen soveltuvaksi vempeleeksi.

Morellin rakentaman kameran ytimenä toimii Epsonin V30-sarjan skanneri, joka on yhdistetty järjestelmäkameroissakin käytettyihin linsseihin. Härvelillä otetut kuvat ovat parhaimmillaan 143 megapikselin kokoisia, joten useat hintavammatkin kameratkin jäävät ainakin tässä suhteessa kauas taakse. Toisaalta tällainen härveli ei ole mikään täydellinen ratkaisu, sillä se tietysti tarvitsee ulkoisen virtalähteen sekä tietokoneen kuvien napsimista varten. Tämän lisäksi laitteella kuvaaminen kestää aikansa ja kuvien rajaaminen ilman etsintä voi osoittautua vaativaksi tehtäväksi.

Morelli kertoo vekottimen ottavan kuvia noin ISO 50 -herkkyydellä, joten se ei valitettavasti sovellu hämärämpien kohteiden taltioimiseen. Esimerkkejä laitteella napsituista kuvista löytyy projektin Flickr-albumista.

Lähde

Edellinen artikkeliKairos T-band tekee normaaleista rannekelloista älykkäitä
Seuraava artikkeliTesla työstää automaattista laturia sähköautoille