Kairos T-band tekee normaaleista rannekelloista älykkäitä

Erilaiset älykellot eivät ole ainakaan vielä nousseet hurjaan suosioon, vaikka tällaisia laitteita valmistaakin jo useampikin suuri yritys. Yksi älykelloihin siirtymistä hidastava seikka saattaa syntyä siitä, että monelta löytyy jo jokin perinteinen rannekello, jonka toimintaan he ovat tyytyväisiä. Kairos T-band pyrkii tekemään tällaisista ajannäyttäjistä älykelloja.

Kyseessä on siis rannekellon hihna, joka on täytetty tekniikalla. Vekottimesta löytyy parhaimmillaan muun muassa terveyttä mittaavia sensoreita, GPS-siru, värinäyttö, värinämoottori, gyroskooppi sekä kosketuksia tunnistava sensori. Tarjolla on kuitenkin myös halvempia malleja, joissa osa ominaisuuksista on karsittu pois. Näytöttömän mallin akun luvataan riittävän täydellä latauksella jopa yli 7 päivän ajaksi ja näytöllisistäkin versioista pitäisi pystyä puristamaan 2-3 päivän akkukesto.

Halvin malli älyhihnasta maksaa noin 110 euroa, keskimmäinen noin 130 euroa ja kallein noin 160 euroa. Mukaan voi halutessaan valita myös analogisen rannekellon, mutta silloin pakettien hinnat alkavat jo noin 400 eurosta.

Lähde