Reverse the Odds yhdistää pelaamisen ja syöpätutkimuksen

https://www.youtube.com/watch?v=l-b1h06_SNM

Tietokoneet osaavat nykyisin tehdä lukuisia erilaisia asioita, joista ei osattu muutamia vuosia sitten edes haaveilla. Tästä huolimatta ihmiset lyövät tällaiset elektroniset laitteet silti vielä tietynlaisten pulmien ratkomisessa. Nyt ihmisten ja tietokoneiden ”älykkyys” on päätetty yhdistää Reverse the Odds -nimisen matkapuhelinsovelluksen avulla syövän voittamiseksi.

Ideana on se, että pintapuolisesti sovellus muistuttaa paljolti muita perinteisiä pulmapelejä. Taustalla liikkuu kuitenkin dataa, joka auttaa mahdollisesti löytämään parannuskeinon syöpään. Kun ihmiskäyttäjä pelaa peliä, saattaa hän löytää sellaisia toistuvia kuvioita, jotka jäävät tietokoneilta helposti huomaamatta. Tulokset lähetetään automaattisesti tutkijoille, joten peruskäyttäjän ei tarvitse huolehtia muusta kuin pelaamisesta.

Peli on ilmainen ja se on saatavilla iOS-käyttöjärjestelmille Applen App Store:sta sekä Android-laitteille Google Play -sovelluskaupasta.

Lähde