kuupasta

Kauppojen hyllyiltä löytää lukuisia erivärisiä ja -muotoisia pastoja. Aina muoto ei välttämättä vaikuta makuun, mutta se voi olla ratkaiseva tekijä ostopäätöstä tehdessä. Tästä johtuen moni yritys kehitteleekin jatkuvasti uusia mielenkiintoisilta näyttäviä pastoja. Barilla turvautui hommassa tuotesuunnittelijoiden ja 3D-tulostimien apuun.

Barilla järjesti kilpailun, jossa jokaisen osallistujan tuli suunnitella maksimissaan 30 mm X 30 mm X 40 mm kokoinen pastamalli, joka on mahdollista tulostaa normaalilla 3D-tulostimella ABS- ja PLA-muovista.

Kilpailuun osallistui yli 530 suunnittelijaa ympäri maapalloa ja voittajiksi valittiin kolme erilaista pastamuotoa. Yksi näistä oli ruusuksi keitettäessä aukeava pasta, toinen perustui pyörteisiin ja kolmas otti mallia kuun muodoista. Voittajille tarjottiin mainetta ja kunniaa sekä 800 euroa. Sinänsä mielenkiintoista, miten 3D tulostimia voidaan nykyisin käyttää apuna tällaisessakin suunnittelussa.

Lähde

Edellinen artikkeliDaily Paywall maksaa uutisten lukimisesta
Seuraava artikkeliReverse the Odds yhdistää pelaamisen ja syöpätutkimuksen