singapore_mit

Hakukonejätti Google sekä muutama muukin yritys ja yhteisö kehittää kovaa vauhtia itseohjautuvia ajoneuvoja. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta tällaiset ajoneuvot ovat kuitenkin esiintyneet tähän mennessä ainoastaan suljetuissa testeissä. Ensi vuonna Singaporessa liikuskelevat saattavat kuitenkin päästä tällaisten robottiautojen kyytiin.

Kaupunkivaltio aikoo testailla automatisoituja autoja pienessä osassa maata yhdessä MIT:n kanssa. Tällaisia ajoneuvoja pääsee käyttämään kuka tahansa ja ne toimivat testin aikana hieman taksien tapaan. Jos testi osoittautuu onnistuneeksi ja automatisoidut autot saadaan levitettyä laajemmalle alueelle, niin niistä on varmasti hyötyä todella tiheään asutussa kaupungissa, jossa oman auton käyttäminen ei ole niin kätevää.

Tällä hetkellä kyseessä on kuitenkin vasta jälleen yksi testi, joten automatisoitujen autojen täyttämää kaupunkia saadaan vielä odottaa ainakin jonkin aikaa.

Lähde

Edellinen artikkeliReverse the Odds yhdistää pelaamisen ja syöpätutkimuksen
Seuraava artikkeliHotel My Phone mahdollistaa pääsyn omiin tietoihin lainatulla puhelimella