http://www.youtube.com/watch?v=SrZ3x0Nxras

Ebola on ollut varmasti yksi kuluvan vuoden suurista puheenaiheista. Nyt IBM:n World Community Grid -niminen, laskentatehoa yhteen keräävä järjestelmä on valjastettu etsimään parannusta tähän tautiin.

Yhdessä Scripps Research Institute -nimisen tutkimuslaitoksen kanssa tuotettu projekti pyrkii löytämään toimivan lääkeyhdistelmän Ebolan pysäyttämiseksi. Tutkijat ovat toki tehneet jo pitkään taustatyötä tämän asian suhteen ja jäljellä onkin enää laskennallisesti vaativa prosessi erilaisten vaihtoehtojen kokeilemiseksi. Nyt ratkaisua haetaankin sitten hieman samaan tapaan kuin maapallon ulkopuolista elämää etsivässä SETI-projektissa.

Tarkoitus on siis se, että käyttäjät voivat rekisteröidä tietokoneita, tabletteja tai älypuhelimiaan IBM:n palveluun ja antaa laitteiden laskentatehoa käytettäväksi monimutkaisten laskujen ratkaisemisessa. Tämän ei pitäisi vaikuttaa liialti laitteiden normaaliin toimintaan, sillä tarkoituksena on hyödyntää vekottimia ainoastaan niiden ollessa muuten käyttämättöminä. Toki hommassa on myös ongelmansa, joista yksi näkyy ainakin varmasti pienempien laitteiden akkukestossa.

Lähde

Edellinen artikkeliKameraan asennettava tähtäin auttaa nopeasti liikkuvien kohteiden taltioimista
Seuraava artikkeliTeinit väsäsivät nauhoituksen aloittavan rannekkeen television eteen nukahteleville