kipsr

3D-tulostimet ovat olleet lähes kenen tahansa saatavilla jo hyvän tovin. Ne ovat tuoneet mukanaan muun muassa helpon tavan väsätä runkoja itse suunnitelluille laitteille. Nyt kaksi teiniä Iso-Britanniasta hyödynsi tällaista tulostinta tuottaakseen KipsR:ksi nimetyn rannerenkaan. Se kytkee TV:n automaattisesti nauhoittamaan ohjelmaa katsojan nukahtaessa.

Härveli toimii TiVo-tallentimen avulla ja idean vekottimesta laittoi liikkeelle oman TiVo-palvelun omaava Virgin Media. Vekotin hyödyntää käyttäjänsä valveillaolon tunnistamiseen niin sanottua pulssioksimetriaa, jossa mitataan veren mukana kulkevan hapen määrää. Tällainen mittaus onnistuu ilman neuloja, mikä varmasti on monelle käyttäjälle hyvä uutinen. Katsojan nukahtaessa härveli sitten toimii eräänlaisena kaukosäätimenä ja aloittaa tallennuksen.

Laitteen myöhemmissä versioissa samaa mittaustekniikkaa voisi käyttää myös esimerkiksi käyttäjän tunnetilojen arvioimiseen. Laite on tänä jouluna kokeilussa valituilla Virgin Median asiakkailla Britanniassa ja se tulee mahdollisesti ensi vuonna myös muiden saataville. Ehkäpä sitä pitäisi kuitenkin valvoa hieman vähemmän, jos meinaa nukahtaa TV:n eteen.

Lähde

Edellinen artikkeliRatkaisu Ebolan voittamiseen saattaa syntyä matkapuhelimien avulla
Seuraava artikkeliHECTOR – Kuusijalkainen robottiötökkä otti ensiaskeleensa