PocketQube Kit mahdollistaa ”edullisten” satelliittien rakentamisen

satelliittisetti

Nykyään maapallon ympärillä pyörii kaikenlaista tavaraa aina romusta toimiviin laitteisiin asti. Useimmat kiertoradalla rullaavat satelliitit ovat jonkin yrityksen tai organisaation omistuksessa, mutta seassa on myös muutamia pienempien ryhmien avaruuteen saattamia vekottimia. PocketQube Kit tekee tällaisista ”harrastelijasatelliiteista” ainakin hieman edullisempia.

Yleisesti ottaen satelliittien hintalaput sisältävät kuusinumeroisia lukuja, vaikka kyseessä olisi pienikin vekotin. PocketQube Kit tarjoaa sen sijaan satelliitin rakentamiseen tarvittavat osaset halvimmillaan noin 5000 euron hintaa. Tällä summalla saa satelliitilleen rungon, radiolähetinvastaanottimen, mikropiirin erilaisten komponenttien liittämiseksi satelliittiin sekä laitteen kontrolloimiseen sopivan mikrokontrollerin.

Tämän lisäksi lisähintaan on mahdollista myös hankkia esimerkiksi aurinkopaneelisetti laitteen virtalähteeksi. Täytyy toki muistaa, että vekottimen kuljettamisessa maapallon kiertoradalle on aivan omat haasteensa ja kustannuksensa, jotka voivat nousta jopa useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin asti.

Lähde