mittanauha_kuvitusKuvituskuva, Wikipedia

Kansalaisten valvomista varten on kehitetty ties minkälaisia härveleitä ja hilavitkuttimia, joista tunnetuimpia lienevät erilaiset valvontakamerat. Automaattiset nopeuskamerat ovat monelle autoilijalle tuttu juttu. Niidenkin toiminta perustuu kuitenkin alkujaan ihmisen suunnittelemaan ja asentamaan järjestelmään. Tämän sai huomata Iso-Britanniassa asusteleva eläkkeelle siirtynyt insinööri, joka taisteli tiensä pois ylinopeussakoista mittanauhan avulla.

David Erasmus sai ylinopeussakon kameran mitatessa miehen ajavan noin 60 km/h (36 mph) noin 50 km/h (30 mph) nopeusrajoituksen omaavalla alueella. Erasmus oli kuitenkin sitä mieltä, että ei ollut ajanut näin kovaa ja päätti tarkistaa sakkoihin johtaneen nopeuskameran toimintakyvyn. Kyseinen kamera hyödyntää tiehen maalattuja merkintöjä ohi huristavan ajoneuvon nopeuden mittaamiseen. Erasmus mittasi näiden mittausvälien olevan noin 8 cm liian lyhyitä ja ilmoitti asiasta tuomioistuimelle, joka kumosi sakon.

Tästä huolimatta kameroista vastaava GoSafe haluaa tarkistuttaa miehen käyttämän mittavälineen ja paikallinen kunnanvaltuusto tahtoo myös tehdä omat mittauksensa asiaan liittyen. Mitä tahansa asiasta paljastuukaan, niin voidaan ainakin todeta, että perinteinen mittanauha saattaa vielä nykyisinkin voittaa tekniikkaa täynnä olevat härvelit.

Lähde

Edellinen artikkeliIndiegogo Life mahdollistaa rahoituksen keräämisen omaa elämää varten
Seuraava artikkeliAcer Iconia Tab 8 testi – hyvää halvalla