iconia tab 8

Kaliforniassa päämajaansa pitävän Applen hallitessa suvereenisti kalleimman hintaluokan puhelin- ja tablet markkinoita ja Windows mobilen rämpiessä syvimmissä pohjamudissa, Android käyttöjärjestelmään tukeutuvat mobiilivalmistajat valtaavat nurkkia kilvan keskihintaisten laitteiden markkinoilla. Vaikka Taiwanilainen Acer ei vielä muutama vuosi sitten ollut oikeastaan lainkaan nimi tablet tai älypuhelinmarkkinoilla, on merkki nyt lähtenyt vakavissaan haastamaan Samsungia, Sonya ja muita tunnetumpia Android -valmistajia samoilla aseilla millä tämä on aiemmin pärjännyt PC-markkinoilla, eli edullisella hinnalla yhdistettynä laadukkaaseen toteutukseen.

Acer Iconia Tab 8 on ominaisuuksiensa puolesta jopa erinomainen taulutietokone 8-tuumaisten tablettien joukossa. Noin 200 euron hintaluokkaan sijoittuvan laitteen 1920 x 1200 näyttö, alumiinikuori, sekä Intelin neliydinprosessori ovat kaikki ominaisuuksia, jotka on totuttu näkemään usein vain kalliimman hintaluokan tablet -tietokoneissa. Lisäksi laitteesta löytyy kaksi kameraa, MicroSD muistikorttipaikka ja jopa MicroHDMI -liitäntä ulkoiseen näyttöön tai televisioon liittämistä varten.

Käyttökokemuksia

Acer-Tablet-Iconia-Tab-8-A1-840FHD-sku-main

Acer Iconia Tab 8 tuntuu kädessä laadukkaan oloiselta. Alumiininen kuori antaa laitteelle tukevan tuntuman ja kirkas HD-näyttö vakuuttaa. Käyttöjärjestelmä on vain hoeman Acerin toimesta kustomoitu Android 4.4.2 joten käyttö on Android laitteisiin tottuneelle helppoa. Neliydinprosessorista huolimatta esimerkiksi selain hidastelee ajoittain, joten nopeuden puolesta laite ei kuulu huippukastiin.  Käyttökokemus on kuitenkin hyvä. Valitettavasti 16 gigatavun muistilla varustetun tabletin esiasennetuista apuohjelmista ei pääse pysyvästi eroon, vaikka ne voikin disabloida tabletin asetuksista. Tabletin 5 megapikselin takakamera on verrattavissa edullisemman hintaluokan Android matkapuhelimiin, joten sillä kyllä pärjää mainiosti satunnaisien otosten räpsimisessä, mutta taulutietokoneiden kärkikaartia se ei ole. 2 megapikselin etukamera on täysin kelvollinen videopuheluiden soittamiseen, eli pärjää hyvin sille oleellisessa käytössä. Laiteen akunkestoksi ilmoitetaan 7,5 tuntia, joka on testokokemusten perusteella paikkansapitävä arvio.

Yhteenveto

Acer Ikonia Tab on laadukkaan oloinen laite, joka pärjää hintaluokassaan hyvin vastaaville kilpailijoille. Tukeva metallirunko antaa odottaa hyvää taulutietokoneen kestävyydeltä ja laadukasta HD-näyttöä on miellyttävä katsella.

Plussat ja miinukset

+korkearesoluutioinen näyttö
+Edullinen hinta
+Tukeva alumiinirunko antaa laadukkaan vaikutelman

-Acerin omia esiasennettuja ohjelmia ei ole mahdollista poistaa
-Käytön takkuileminen ajoittain

Edellinen artikkeliInsinööri pelastui ylinopeussakoilta mittanauhan avulla
Seuraava artikkeliVERT kertoo kuinka korkealle hyppäät