Sonyn α7S-kamera tekee yöstä päivän

https://www.youtube.com/watch?v=XgbUgNiHfXM

Digikamerat ovat jättäneet perinteiset kamerat jo kauas taakseen ja erilaiset filmit on korvattu digitaalisilla asetuksilla. Filmikameroilla pimeässä kuvatessa saattoi valita tilanteeseen sopivan herkkyyden omaavan filmin. Digikameroissa tämä filmin ominaisuus on korvattu pelkällä herkkyyttä kuvaavalla ISO-arvolla. Suurempi herkkyys mahdollistaa valoisammat kuvat pimeässä, mutta lisää myös kuvien kohinaa. Pokkarikameroissa ISO-arvon voi säätää usein noin 100-2000 väliltä, mutta Sonyn uusi α7S-kamera napsii kuvia, jopa satojen tuhansien suuruisella ISO-luvulla.

Tarkemmin sanottuna kamera pystyy ottamaan kuvia ISO-herkkyydellä 409600. Tällainen arvo riittää muuttamaan lähes pilkkopimeän yön melkein kuin päiväksi. Toki kuvan kohina kasvaa tällaisen menettelyn johdosta jonkin verran, mutta se säilyy kuitenkin helposti tulkittavana. Pienimmillään kamera taas pystyy napsimaan kuvia ISO-arvolla 50. Valitettavasti valoisat kuvat tekevät kameran ostajan lompakon melko pimeäksi paikaksi, sillä vekotin maksaa lähes 3000 euroa.

Ehkäpä tällainen tekniikka yhdessä videosilmikkojen kanssa mahdollistaa kuitenkin joskus tulevaisuudessa yön ja päivän rajan hämärtymisen.

Lähde