Ihmisten asema teollisuuslinjastoilla nousee aina joskus puheenaiheeksi. Nykyiset teollisuusrobotit kykenevät yhä useammin tekemään ihmisten tehtäviä nopeammin, paremmin ja halvemmin. Tämä tulee taas hyvin esille yllä olevalla videolla, jossa kaksi teollisuusrobottia lajittelee paristoja loppumattomalla linjastolla.

En sano, etteikö kaksi taitavaa ihmistäkin pystyisi tekemään homman samaan tahtiin kuin videolla esiintyvät robottikouratkin, mutta virheille ei olisi kyllä paljoa varaa. Toki ihminen voi aina käyttää loogista ajatteluaan ja esimerkiksi tässä tapauksessa neljän pariston valitseminen hoituisi ihmiseltä mahdollisesti jopa nopeammin kuin yksittäisiä paristoja liikuttelevalta kouralta.

Täytyy kuitenkin myös muistaa, että tällaiset vekottimet tekevät töitä tarvittaessa yötä päivää ja vaativat ”palkaksi” ainoastaan hieman sähkövirtaa sekä huoltamista. Ihmisille riittää vielä nykyisin hommia erilaisilla linjastoillakin, mutta tilanne ei ole ehkä sama muutaman kymmenen vuoden päästä.

Lähde (Video)

Edellinen artikkeliSonyn α7S-kamera tekee yöstä päivän
Seuraava artikkeliDisneyn tutkimus paransi tietokoneiden kykyä tallentaa ihmisen silmien ominaisuuksia