Pizza-Hut pyrkii ennustamaan asiakkaiden tilauksen silmien liikkeiden perusteella

Tämä on taas yksi sellainen keksintö, jota kukaan ei välttämättä pyytänyt, mutta silti joku päätti kasata sen toimivaksi prototyypiksi. Kyseessä on siis Pizza Hutin uusi kokeilu, jossa asiakkaan tahtomat täytteet pizzalle pyritään arvioimaan jo ennen kuin edes tilaajalla itsellään on tietoa valinnoistaan.

Homma toimii tabletin ja Tobiin valmistaman silmien liikkeitä seuraavan vekottimen avulla. Pikaisen kalibroinnin jälkeen käyttäjälle esitetään kaikki mahdolliset täytteet kolmen sekunnin ajan. Lopuksi systeemi laskee, mitä vaihtoehtoja asiakas katsoi pisimpään ja näistä sitten kootaan yksi pizza. Toki tällaisessa systeemissä luulisi olevan lukuisia ongelmia, mutta Pizza Hutin mukaan järjestelmä osasi testeissä ennustaa jopa 98% tapauksista käyttäjän tahtomat täytteet oikein.

Järjestelmä säilyy tällä hetkellä kuitenkin vielä kokeiluasteella, mutta jotain tämän kaltaista saattaa varmasti löytää tulevaisuuden ravintoloista. Ainakin vekotin tekisi lopun tarjoilijoita raastavista pitkistä tilauksen miettimiseen kuluvista ajoista.

Lähde