Point on kodin turvajärjestelmä, joka korvaa videokamerat ääniä tunnistavalla sensorilla

point_alarm

Koteja valvovat turvajärjestelmät perustuvat usein liikettä tunnistaviin sensoreihin tai kameroihin. Point on sen sijaan noin palohälyttimen kokoinen ratkaisu, joka suojaa kotia tarkkailemalla erilaisia ääniä ja muutoksia ilmassa.

Härveli osaa esimerkiksi huomata liian kovalla soitetun musiikin tai tupakansavun huoneistossa. Tämän lisäksi se osaa myös tarkkailla huoneen lämpötilaa sekä kosteutta ja tunnistaa myös vaikkapa milloin joku saapuu huoneeseen. Kaikki data siirretään WiFi:n kautta suoraan esimerkiksi matkapuhelimeen. Mukana tulevalla sovelluksella voi säätää Point-laitteen ilmoittamaan valojen avulla myös huoneessa oleskeleville asukkaille, että jokin ei esimerkiksi miellytä omistajaa.

Vekotin sopii hyvin vaikkapa sellaisille henkilöille, jotka tykkäävät vuokrata asuntoa tai huonetta lyhyiksi ajoiksi. Laite on täysin langaton ja se pysyy toimintakunnossa mukana tulevilla paristoilla jopa yli vuoden. Yksi vekotin kustantaa noin 60 euroa ja se kattaa noin 45m2 kokoisen tilan.

Lähde