Erilaisia rannekelloja on olemassa lukemattomat määrät. Saatavilla on muun muassa digitaalisia, analogisia ja ”älykkäitä” kelloja ja jokaiseen kategoriaan löytyy lisäksi suuri määrä erilaisia malleja. FES Watch on E Ink -tekniikkaan perustuva rannekello, joka sisältää itsessään yli 20 erilaista ulkonäkövaihtoehtoa.

Sähköisen musteen käyttäminen rannekelloissa ei sinänsä ole mikään uusi juttu, mutta tässä tapauksessa kellon hihnakin koostuu E Ink -näytöstä. Näin ollen koko laitteen ulkonäköä on mahdollista muuttaa yhtä nappia painamalla. Tarjolla on 24 erilaista kuviointivaihtoehtoa. Vekottimen akku kestää yhdellä latauksella noin kaksi kuukautta. Ominaisuudestaan huolimatta kyseessä ei ole kuitenkaan ns. ”älykello”, sillä tämä kello pystyy kertomaan ainoastaan ajan.

Laite on kerännyt rahoituksensa japanilaisessa joukkorahoituspalvelussa ja sen kehittäjät ovat ehtineet aloittaa jo toisenkin varainkeruukampanjan. Yksi kello irtoaa noin 130 euron hintaan, mutta valitettavasti rahoitukseen voivat osallistua ainoastaan japanilaiset.

Lähde

Edellinen artikkeliGoogle Contributor – Nettisivujen mainokset vaihtuvat rahankeräysnappeihin
Seuraava artikkeliOculus Rift mahdollistaa pian osakekurssien joukossa lentämisen