Google Contributor – Nettisivujen mainokset vaihtuvat rahankeräysnappeihin

gcontributor

Erilaiset joukkorahoituspalvelut, kuten esimerkiksi Kickstarter ja Indigegogo ovat nykyisin nousseet suureen suosioon. Niiden avulla moni erikoisempikin projekti onnistuu keräämään kasaan tarvitsemansa rahoituksen ja nyt Google on keksinyt, että perinteiset verkkosivut voisivat toimia hieman vastaavanlaisella  tavalla.

Googlen uusi systeemi kulkee nimellä Contributor. Sen avulla internetsivustojen käyttäjät voivat maksaa pienehkön noin 1-2 euron kuukausittaisen summan ja pääsevät näin eroon Googlen omistamista mainoksista. Mainosten jättämät tyhjät paikat korvataan joko pikselikuvioilla tai kiitosteksteillä.

Tällä hetkellä systeemi on kuitenkin vielä kokeiluasteella. Mukaan on kuitenkin saatu jo muutamia suurempiakin internetsivustoja, kuten esimerkiksi Imgur, Mashable ja Urban Dictionary. Tiedossa ei ole, kuinka ison siivun Google aikoo napata tälla tavalla tienatuista rahoista omaan pussiinsa, mutta nykyisin mainostuloja kahmiva hakukonejätti ei varmasti aio jäädä ainakaan tyhjin käsin.

Lähde