Erilaisten valtavien datamäärien tarkkaileminen ja analysoiminen ei aina ole niin helppoa. Esimerkiksi osakekurssien seuraaminen pelkkien numeroarvojen ja käyrien kautta voi osoittautua nopeasti ihmiselle hankalaksi. Fidelity-niminen sijoituspankki pyrkii kuitenkin pian tarjoamaan asiakkailleen ratkaisun tähän ongelmaan.

Pankki nimittäin kehittää omaa softaansa Oculus Rift -virtuaalisilmikolle. Kyseinen ohjelmisto osaisi esittää osakekurssit eräänlaisina kerrostaloja muistuttavina rakennelmina virtuaalisessa maailmassa. Osakkeiden omistaja voisi sitten sukellella omistuksiensa seassa erään sarjakuvalehden hahmon tapaan. Huvin lisäksi järjestelmä voisi tietty auttaa huomaamaan esimerkiksi alaspäin sukeltavat osakkeet, sillä ihmisen on helpompi huomata laskeva talo kuin laskeva numeroarvo.

Tämän lisäksi systeemi osaa kuvata osakekaupan aukioloa vuorokaudenaikojen avulla ja nouseva myrsky osakemarkkinoilla kuvataan juurikin virtuaalisen myrskyn avulla. Ohjelmisto on tällä hetkellä vielä vahvasti kehityksen alla, mutta ehkä valmis versiokin nähdään jopa jo muutaman vuoden sisällä.

Lähde

Edellinen artikkeliFES Watch on kello, joka muuttaa ulkonäköään napin painalluksella
Seuraava artikkeliSlow Games – Pelejä, joita pelataan yksi vuoro päivässä