Mies aikoo elää toisen miehen elämää 28 päivän ajan virtuaalisilmikon avulla

Erilaiset virtuaalisilmikot tekevät tuloaan, mutta niille ei ole vielä varsinaisesti kehitelty kovinkaan kummoisia käyttötarkoituksia. Taiteilija Mark Farid haluaa kokeilla jotain aivan uutta tällaisten vekottimien avulla. Hän nimittäin aikoo elää toisen ihmisen näkövinkkelistä 28 päivän ajan.

Virtuaalisilmikkoon välitetty kuvamateriaali ei ole kuitenkaan reaaliaikaista, vaan se nauhoitetaan aina 6 päivää etukäteen. Tästä huolimatta Mark tulee näkemään kaiken, mitä toisen henkilön elämään kuuluu. Ruokailut, suihkussa käynti ja WC-tauot Farid pyrkii pitämään samaan aikaan kun ne tapahtuvat videolla. Tämän lisäksi Farid poistuu jokaisena päivänä virtuaalimaailmastaan tunnin ajaksi ja käy keskustelun psykologinsa kanssa kokeen jatkamisesta.

Sanomattakin lienee selvää, että tällaisessa kokeilussa on myös paljon asioita, jotka saattavat mennä pahasti pieleen. Pahimmillaan Farid voi menettää järkensä ja myös virtuaalisilmikon pitkäaikainen jatkuva käyttö voi aiheuttaa omia ongelmiaan.

Lähde