sonarkello

Sokeille on jo jonkin aikaa kehitelty kaikenlaisia elämää helpottavia härveleitä. Nämä ovat kuitenkin yleensä melko hintavia hankintoja, mikäli sattuvat edes olemaan kuluttajien saatavilla. Nyt lepakkoja tutkinut professori William Conner päätti kuitenkin kehittää tietotekniikkaan erikoistuneen kollegansa, Paul Paucan, kanssa edullisen laitteen sokeiden avuksi.

Kyseessä on hieman rannekelloa suurempi härveli, joka koostuu Arduino Lilypad -nimisestä mikroprosessorista, kahdesta etäisyyttä mittaavasta ultraäänisensorista sekä kahdesta värinämoottorista. Näiden osasten avulla vekotin osaa arvioida käyttäjänsä etäisyyttä erilaisiin kohteisiin ja se ilmoittaa tästä vaihtuvataajuisella värähtelyllä, joka kiihtyy sitä mukaa, mitä lähempänä laite on jotain kohdetta.

Laitteesta on valmiina vasta prototyyppiversio, mutta se pärjäsi hyvin ainakin yhdessä todellisessa testitilanteessa. Seuraavaksi kehittäjätiimi pyrkii tekemään härvelistä pienemmän ja kauniimman näköisen pyrkien kuitenkin säilyttämään melko alhaisen hinnan.

Lähde

Edellinen artikkeliGeorgian teknillisessä instituutissa kehiteltiin lähes kissan lailla putoava robotti
Seuraava artikkeliVasta julkistettu Nokia N1 muistuttaa hälyttävän paljon iPad miniä