NEC taistelee väärentäjiä vastaan kännyköiden kameroiden avulla

aitoustunnistus

Erilaiset etenkin katumarkkinoilla myytävät tavarat voivat usein olla väärennöksiä, mutta tällaisten tunnistaminen ei kuitenkaan ole välttämättä niin helppoa ainakaan pikaisella vilkaisulla. Japanilainen NEC-niminen yritys kehittää nyt teknologiaa, jonka avulla matkapuhelintaan voisi käyttää väärennösten tunnistamiseen.

Systeemi toimisi siten, että matkapuhelimella esimerkiksi metallista tai nahasta valmistetusta esineestä napatun kuvan pienimpiä yksityiskohtia verrataan suuresta tietokannasta löytyviin esimerkkeihin. Tekniikka ei kuitenkaan ainakaan nykyisellään toimi aivan pelkällä matkapuhelimella, sillä tällaisia tarkkoja lähikuvia varten puhelimeen pitäisi asentaa makro-linssi.

NEC kertoo suunnittelevansa tällaisen tarkoitukseen sopivan linssin valmistamistamista, mutta toki erilaisia vaihtoehtoja on jo nyt saatavilla. Tällaisen väärennöksiä paljastavan systeemin markkinoille tuomisesta ei kuitenkaan anneta vielä juurikaan tietoa suuntaan jos toiseenkaan, joten tässä vaiheessa kannattaa joko luottaa omaan tuntemukseen tai välttää liian hyvältä kuulostavien tuotteiden ostamista.

Lähde