Lähinnä armeijan käyttöön tarkoitettujen härveleiden kehittämisestä tunnettu DARPA on nyt avannut rahahanansa myös koodausta (kenties) helpottavan ohjelmiston kehittelyä varten. Kyseessä on kännyköiden automaattisen täydennyksen kaltainen systeemi.

PLINY-niminen projekti on Texasissa sijaitsevan Ricen yliopiston käsialaa. Projektin takaa löytyy työkalu, jonka pitäisi kyetä ennustamaan ohjelmoijan aikeet ja täydentämään automaattisesti keskeneräistä koodia. Ohjelmisto hyödyntäisi hommassa avoimista lähdekoodeista koostuvaa useamman teratavun kokoista tietokantaa.

Toki ainakin jokainen joskus jotain koodannut tajuaa heti, että kyseessä on melko haastava projekti. Kooditäydennykset täytyisi ensinnäkin arvata oikein ja tämän lisäksi niiden pitäisi toimia muun koodin kanssa. Tällä hetkellä järjestelmää voidaan demota vasta paperinpaloilla, mutta yli kymmenen yliopiston tutkijaa yrittää tehdä hankkeesta totta seuraavan neljän vuoden aikana. DARPA ainakin uskoo projektiin lähes 9 miljoonan euron tukirahan verran.

Lähde

Edellinen artikkeliFiLIP 2 – Lapselle oma älykello tabletin ja älypuhelimen rinnalle?
Seuraava artikkeliOSHbot on robotti, joka helpottaa ostoksia rautakaupassa