filip2

Nykyään yhä nuoremmiltakin lapsilta löytyy omia tabletteja älypuhelimista puhumattakaan. Nyt kun hieman varttuneemmalle ihmisryhmälle on sitten alettu pikku hiljaa tarjota erilaisia älykelloja, niin miksipä tällaisia ei voisi lapsenkin ranteeseen sujauttaa.

AT&T eli Yhdysvaltojen suurin teleoperaattori tuo nyt tarjontaansa FiLIP 2 -älykellon, joka on päivitetty versio viime vuonna markkinoille tulleesta mallista. Kyseessä on lapsen ranteeseen ja elämäntapaan sopiva älykello, jolla voi soittaa puheluita (ennalta asetettuihin numeroihin) sekä vastaanottaa tekstiviestejä (lähettäminen ei ole mahdollista). Tämän lisäksi vekottimesta näkee tietty kellonajan ja se osaa myös välittää sijaintinsa esimerkiksi vanhemmille.

Yksi älykello maksaa nyt lomasesongin ajan noin 80 euroa. Mielenkiintoisinta tässä kaikessa on mielestäni kuitenkin ajatus siitä, että muutaman vuoden päästä jokaisella hiekkalaatikollakin leikkivällä lapsukaisella on mahdollisesti om älykello.

Lähde

Edellinen artikkeliSimpukoilta apua mikroskooppisten robottien liikkumiseen
Seuraava artikkeliPLINY – DARPA rahoittaa työkalua, joka kenties helpottaa koodaamista tulevaisuudessa