OSHbot on robotti, joka helpottaa ostoksia rautakaupassa

https://www.youtube.com/watch?v=Sp9176vm7Co

Erilaisista suuremmista kaupoista voi joskus olla vaikeaa löytää juuri sitä yhtä pientä tarvitsemaansa tuotetta. Jos rautakaupasta juuri oikean naulan etsiminen tuntuu neulan hakemiselta heinäsuovasta, niin OSHbot voi pian muuttaa kokemuksen miellyttävämmäksi.

OSHbot-nimistä robottia testataan nyt Orchard Supply Hardware -nimisen rautakauppaketjun Kaliforniassa sijaitsevassa liikkeessä. Vekotin kommunikoi asiakkaiden kanssa puheentunnistuksen avulla ja se osaa tunnistaa useammalla kielellä puhuttuja komentoja sekä vastata näihin myös puhujan käyttämällä kielellä. Härveli osaa lisäksi etsiä sen kameralle esitettyjä tuotteita liikkeestä ja ohjata asiakkaan suoraan oikean hyllykön luo.

Robotti kykenee kartoittamaan liikkeen yhdessä illassa, jonka jälkeen se osaa liikkua siellä vapaasti. Törmäykset muihin asiakkaisiin vältetään laser-sensorin avulla. Mahdollisissa ongelmatilanteissa laite osaa myös muodostaa suoran videopuhelun ihmistyöntekijän ja asiakkaan välille. Itse epäilen hieman vekottimen kykyä tunnistaa puhetta tai sille esitettyjä objekteja oikein, mutta ehkäpä muutaman vuoden päästä tekniikka kehittyy tasolle, jossa robottiapulaiset ovat vihdoinkin arkipäivää.

Lähde