Satuin törmäämään videoon viime vuoden lopulla esitellystä tekniikasta, joka pyrkii helpottamaan pianolla soittamista projektorin avulla. Kyseessä on sen verran mielenkiintoinen systeemi, että ajattelin naputella siitä lyhyen artikkelin, vaikka vekotin ei olekaan aivan uusinta uutta.

Pianistien Katja Rogers ja Amrei Röhlig sekä heidän Ulmin yliopiston kollekoiden kehittämä järjestelmä koostuu projektorista ja sähköpianon eteen asetettavasta alustasta, jolle heijastetaan nuotteja niiden esiintymisjärjestyksessä. Laitteisto siis toimii hieman samaan tapaan kuin erilaisilla pelikonsoleilla muutama vuosi sitten hurjassa suosiossa olleet musiikkipelit, kuten esimerkiksi Guitar Hero.

Järjestelmä osaa pelien tapaan tunnistaa väärät painallukset ja muistuttaa näistä punaisilla projektioilla. Systeemi on kuitenkin toimivuudestaan huolimatta herättänyt myös kritiikkiä sillä se opettaa kaikki soittamista harjoittelevat naputtelemaan kappaleet läpi samalla tavalla ilman omaa musikaalista eläytymistä.

Lähde

Edellinen artikkeliJapanilaiset tutkijat kehittelevät ”läpinäkyvää” autoa
Seuraava artikkeliMB&F HM6 on varmasti yksi vuoden omituisimmista rannekelloista