MB&F HM6 on varmasti yksi vuoden omituisimmista rannekelloista

Erilaisia kummallisia rannekelloja on markkinoilla hurjat määrät. Kellovalmistaja MB&F:n uusin tuotos, Horological Machine No.6, eli HM6 herättää tästä huolimatta varmasti hämmästystä.

Kyseessä on 1970-luvun animaatiosta innoituksensa saanut rannekello, josta löytyy titaanista valmistettu kuori sekä viisi kristallikupua. Yksi kuvuista sisältää palluran, joka esittää tunnit ja toinen palluran, joka kuvaa taas minuutit. Keskimmäisen kuvun alta taas pääsee kurkkaamaan kellon koneistoon ja kahden viimeisen kuvun alta löytyy kaksi vapaasti pyörivää turbiinia.

Kellosta löytyy lisäksi kaksi nuppia, joista toisella voi säätää ajan ja toisella pyörättää keskimmäisen kuvun sisäpuolelle metallisen suojan, joka taas piilottaa koneiston näkyvistä. Kello toimii mekaanisesti, mutta osaa ”vetää” itsensä automaattisesti. Yhdellä kummastuksella on hintaa noin 180000 euroa, joten aivan jokaisen kädessä tällaista kelloa tuskin nähdään.

Lähde