Japanilaiset tutkijat kehittelevät ”läpinäkyvää” autoa

Nykyisistäkin henkilöautoista löytyy useita kuolleita kulmia, joiden taakse voi jäädä helposti pienempi tielläliikkuja. Japanilaiset tutkijat ovat kehittäneet ratkaisua tähän ongelmaan videotykin ja web-kameroiden avulla.

Susumu Tachin ja Masahiko Inamin kehittämä systeemi perustuu siis auton ulkopuolelle asetettaviin web-kameroihin, joiden kuva heijastetaan projektorin avulla esimerkiksi takapenkkien tai ovien ylle. Projekti ei ole suinkaan ensimmäinen laatuaan, vaan vastaavanlaisia järjestelmiä ovat suunnitelleet myös muut tutkijat ja yritykset. Nyt systeemin kokoa on kuitenkin saatu laskettua käytännöllisemmäksi ja projektori on saatu peilaavan levyn ansiosta laskettua jalkatasoon.

Jotta kuva saadaan näkymään kirkkaassakin päivänvalossa, joudutaan esimerkiksi auton takapenkki päällystämään heijastavalla materiaalilla. Samalla takapenkistä saadaan kuitenkin tehtyä takaisinheijastin, joka saa kuvan heijastumaan luonnollisen näköisenä kuskin silmiin. Uudesta heijastustekniikasta huolimatta kuva ei tietenkään ole tarkkuudeltaan mitään huippuluokkaa, mutta auttaa silti esimerkiksi huomaamaan auton takana kyyryssä olevan ihmisen.

Lähde