ruokamonitori

Erilaisia terveellisempään ravitsemukseen ohjaavia sovelluksia on tarjolla suuret määrät, mutta poskeen pistettyjen aterioiden tietojen syöttäminen kullekin sovellukselle jää aina ruokailijan itsensä vastuulle. Pian tämäkin tehtävä voidaan kenties kuitenkin automatisoida korvaan asetettavan sensorilaitteen avulla.

Alabaman yliopistossa kehitetty prototyyppilaite muistuttaa korvaan asetettavaa handsfree-kuuloketta. Siitä löytyy kuitenkin kaiuttimen sijaan pieni kamera sekä suun jauhamisliikkeen tunnistava sensori. Näiden avulla vekottimen pitäisi kyetä määrittelemään käyttäjänsä syömien aterioiden koostumus. Tämän lisäksi valmis härveli osaisi laskea ateriasta saadun energian määrän sekä erottaa puheen ruokailemisesta.

Tällä hetkellä laitteesta on kuitenkin tarjolla vasta 3D-tulostettu prototyyppi ja erilaisten ruokalajien tunnistamisen kehittämisessä riittää varmasti vielä paljon työtä. Tällaiset vekottimet ovat kuitenkin niitä laitteita, jotka saattavat muutaman kymmenen vuoden päästä olla arkipäivää.

Lähde

Edellinen artikkeliBionic Bird on lintumaisesti ilmassa läpyttelevä lennokki
Seuraava artikkeliAerial Burton heijastaa liikkuvia kuvia ilmaan ilman valkokankaita tai savuverhoja