Taipuvista näytöistä on ollut puhetta aikaisemminkin, mutta se ei tee tästä nyt esiteltävästä prototyyppimallista yhtään sen vähemmän kiinnostavaa.

Kyse on japanilaisen Semiconductor Energy Laboratory -nimisen yrityksen kehittämästä näytöstä, joka taittuu jopa kolmasosan kokoiseksi, mutta säilyttää silti tästä huolimatta toiminnallisuutensa. Auki taiteltuna näyttöpinta-alaa löytyy 8,7 tuuman verran ja 1080p resoluutiokin on nykytasoon nähden hyvin kilpailukykyinen.

Härveliä on taiteltu testeissä jopa yli 100000 kertaa, joten jatkuvat rasitus ei ainakaan aivan heti murra unelmia taipuvuteltavan näytön sisältävistä laitteista. Valitettavasti ainakaan tämän näytön massatuotannosta ei ole mitään suunnitelmia, mutta ainakin se antaa uutta toivoa ”oikeiden” sähköisten paperilehtien mahdollisesta kehittämisestä. Taipuvien laitteiden kompastuskivi taitaa kuitenkin olla jo pidemmän aikaa löytynyt akkuteknologian puolelta.

Lähde

Edellinen artikkeliJoulupuu keräys 2014 – anna hilavitkutin lapselle joka jäisi muuten ilman!
Seuraava artikkeliJapanilaiset tutkijat kehittelevät ”läpinäkyvää” autoa