Jotkut varmasti muistavat muun muassa Robot Wars- ja BattleBots-nimiset TV-sarjat, joista ainakin ensimmäistä esitettiin jonkin aikaa myös Suomessa. Nämä ja monet vastaavanlaiset sarjathan perustuvat TV-formaattiin, jossa erilaiset radio-ohjatut robotit taistelevat keskenään käyttäen aseinaan esimerkiksi pyöriviä kiekkoja tai moukareita. Nyt MegaBots-niminen startup-yritys haluaisi kehittää suuria ihmisten ohjaamia taistelurobotteja lähes vastaavanlaiseen tarkoitukseen.

Tarkoitus olisi kehittää lähes 5m korkeita ja noin 7000kg painavia taistelurobotteja, jotka tykittäisivät toisiaan tehokkailla paintball-aseilla. Yritys on onnistunut rakentamaan jo prototyypin yhden robotin yläosasta ja kerää nyt huikeaa noin 1,4 miljoonan euron rahoitusta. Tällä summalla olisi sitten tarkoitus saada kaksi robottia valmiiksi ja laittaa ne naputtelemaan kuulia toisiaan päin.

Kampanjaan rahojansa upottaville on tarjolla muun muassa mahdollisuus päästä katsomaan kamppailua livenä (n. 120€/lippu), painattaa omia logoja robotteihin (n. 8000€/painatus) tai päästä pilotoimaan yhtä roboteista (n. 2000€/kerta). Tällä hetkellä kampanjalla on kuitenkin vielä pitkä matka tavoitteisiinsa, sillä kasassa on vasta noin. 10000 euroa.

Lähde (Kickstarter)

Edellinen artikkeliHaptoMime – Jälleen yksi uusi prototyyppi haptista palautetta antavasta kosketusnäytöstä
Seuraava artikkeliPäivitys: Mitä kuuluu Googlen modulaariselle matkapuhelimelle?