Project Ara:n julkistamisesta on nyt tullut kuluneeksi vuosi. Kyseessähän on nykyisin Googlen omistuksessa oleva projekti, jonka tarkoituksena on kehittää vaihdeltavista moduuleista koostuva matkapuhelin. Projekti on saanut edistyä kaikessa rauhassa ja moni on saattanut tämän johdosta jopa jo osaksi unohtaa sen. Kurkataan seuraavaksi hieman kulissien taakse ja päivitetään projektista kiinnostuneet ajan tasalle.

Moduuleihin perustuvan prototyyppipuhelimen on esitelty julkisesti käynnistyvän ja pyörittävän Jelly Bean -versiota (4.3.x) Android-käyttöjärjestelmästä. Tällä hetkellä Googlen on paljastanut kuvia ja videoita pääasiassa laitteen aiemmasta kehitysversiosta, mutta hakukonejätti aikoo pitää laajemman tiedotustilaisuuden ensi vuoden tammikuussa. Tällöin se on luvannut esitellä uuden prototyypin sekä vekottimen moduuleille tarkoitetun kehityspaketin.

Spiral 2:ksi nimetyn protyypin onkin tarjoitus antaa lisää tilaa vapaasti kehitettäville moduuleille ja näin ollen myös mahdollisesti kasvattaa vekottimen suorituskykyä (kenties Android Lollipopin tasolle?). Jokainen uutinen tästä projektista tuntuu herättävän positiivista mielenkiintoa lopullista vekotinta kohtaan, joten ehkä tästä vielä jotain syntyy.

Lähde

Edellinen artikkeliMegaBots – Startup yrittää kerätä rahaa taistelevia robotteja varten
Seuraava artikkeliLimmex Emergency Watch on analoginen kello, joka osaa tarvittaessa pirauttaa hätänumeroon