Banshee Chapter on ensimmäinen kauhuelokuva, joka on suunniteltu Oculus Rift -virtuaalisilmikolle

https://www.youtube.com/watch?v=IkwdDFMBm5k

Erilaisille virtuaalisilmikoille kehitetään kaiken aikaa uusia ohjelmia, jotka hyödyntävät laitteiden ominaisuuksia mitä nerokkaammilla tavoilla. Tällä kertaa Oculus Rift -virtuaalisilmikon omistajat pääsevät kokemaan ensimmäisen laitteelle kehitetyn kauhuelokuvan.

Tarkoitus on, että katsoja uppoutuisi paremmin Banshee Chapter-nimisen elokuvan maailmaan ja saisi näin enemmän siitä irti. Virtuaalisilmikon käyttäjä ei myöskään jää ainoastaan pasiiviseen rooliin, vaan voi käännellä päätään elokuvan aikana ja nähdä näin erilaisia osia kohtauksista. Filmi itsessään perustuu löyhästi H.P. Lovecraftin From Beyond -nimiseen novelliin.

Virtuaalisilmikon omistajien ei tarvitse maksaa elokuvastaan mitään, sillä se on saatavilla ilmaiseksi. Valitettavasti filmi pyörii ainakin tällä hetkellä ainoastaan Applen OSX 10.8:lla tai uudemmalla varustetuilla tietokoneilla. Ehkäpä tällainen tekniikka lopulta lyö elokuvateattereiden markkinoiman kokemuksen ja ihmiset siirtyvät koteihinsa katselemaan suosikkielokuviaan.

Lähde

Täältä voit ladata elokuvan (Vaatii OSX 10.8 tai uudemman)