Päivän toinen artikkeli jatkaa robottilinjalla. Tällä kertaa esittelyssä on Grabit-nimisen yrityksen valmistama robottikoura, joka nappaa kiinni erilaisista esineistä hankaussähkön avulla.

Koura perustuu siis samaan ilmiöön, joka aiheuttaa esimerkiksi hiuksissa hangatun ilmapallon ”tarttumista” ympäristöönsä. Vekotin kuitenkin hyödyntää lisäksi elektrodeja, joiden avulla se kykenee ylläpitämään ilmiön, joka muuten heikkenisi pikku hiljaa. Laite kykenee lisäksi kohdistamaan voimansa tarkemmin erilaisten kappaleiden ympärille ja pystyy näin käsittelemään myös helposti hajoavia esineitä.

Härvelin olisi tarkoitus korvata tällä hetkellä tehtailla käytössä olevat robottikäsivarret, joiden ottimet perustuvat muun muassa imukuppeihin. Yllä olevalla videolla esitellään hieman robotin toimintaa ja se näyttää kyllä tarraavan yllättävän hyvin painaviinkin kappaleisiin. Tiedä sitten, onko tehdasrobotteja tarvetta korvata ainakaan heti toisilla vaihtoehdoilla, mutta ei uusien menetelmien kehittelystä ainakaan mitään haittaa ole.

Lähde

Edellinen artikkeliDexmo – Sormiin asetettava tukiranka mahdollistaa virtuaalisten kappaleiden tuntemisen ja robottien ohjaamisen
Seuraava artikkeliHemingwrite tuo kirjoituskoneen 2000-luvulle