Digitaalisen tiedon hävittäminen on ollut uutisissa viime vuosina useaankin otteeseen. Tuoreimpana tapauksena voisi mainita Snapchat-nimisestä palvelusta levinneet kuvat, joiden piti olla jo tuhoutuneita. Diego Trujillo päätti ottaa kantaa nykyisen tietoyhteiskunnan tilaan rakentamalla tulostimen, joka tuottaa itsestään tuhoutuvaa sisältöä.

Trujillon kehittämä tulostin printtaa yhdelle luiskalle kylmän sodan aikaisia kuvia ja tekstiä sekä nykyisistä tietovuodoista levinnyttä informaatiota. Kun tulosteet on sitten saatu ulos, syttyvät ne melko lyhyessä ajassa palamaan samaan tapaan kuin agenttielokuvissa. Tuli saadaan aikaiseksi glyserolin ja kaliumia sisältävän suolan välisellä eksotermisellä reaktiolla.

Kuten yllä olevasta videosta saattaakin nähdä, niin kyseessä ei ole mikään kuluttajille tarkoitettu lopullinen tuote, vaan ainoastaan kannanotto nykyisen tietoyhteiskunnan vakoilun tasosta. Eipä tällainenkaan tulostin tosin täysin varmasti tuhoaisi arkaluonteisia dokumentteja.

Lähde

Edellinen artikkeliSelfiebration esittää kasvokuvat ilmapalloilla
Seuraava artikkeliSponsoroitu artikkeli: Shockwaves Ultra Strong Power Hold Gel – Will it hold?