Internet on siitä ihmeellinen paikka, että täältä mahdollista löytää mitä ihmeellisimpiä ja mielikuvituksellisimpia tarinoita, faktoja ja tietenkin testejä. Oletko esimerkiksi koskaan tullut ajatelleeksi kuinka hyvin erittäin voimakas hiusgeeli pystyy liimaamaan eri esineitä kuten vaikkapa silmälaseja seinään liimattuna? Ai etkö? No nyt sinulla on joka tapauksessa mahdollisuus saada valoa tämän mysteerin hämäryyksiin.

Oletko muuten koskaan miettinyt mitä muuta hiusgeelillä voisi tehdä? Hiuslakka on tunnetusti erinomainen liuotin ei-toivottujen kuulakärkikynätahrojen poistamisessa, mutta entämä hiusgeeli? Hiusgeelin korvikkeena on perinteisesti käytetty sokerivettä, hiusrasvaa tai vahaa, mutta kenellekään ei toivottavasti ole vielä tullun mieleen kokeilla korvata sokeria tai kevytlevitettä hiustenhoitotuotteilla. (Emme muuten mekään suosittele)

Kenties uusien korvikkeiden syntymiseen tarvitaan poikkeuksellisia olosuhteita ja motiiveja. Monille esimerkiksi kahvio on niin tärkeä osa elämää että mikäli kahvia on syystä tai toisesta heikosti saatavilla ovat ihmiset valmiita uskottelemaan itselleen että esimerkiksi paahdettu männyn kaara voisi jollakin tasolla olla saman makuista kuin kahvijuoma. Hiustenhoitokorvikkeisiin liittyen erään legendan mukaan 1990 –luvun grungefanit olivat niin viehtyneet Grungetähtien likaiselta näyttäviin hiuksiin, että halusivat itselleen välttämättä samanlaisen lookin. Koska hiusten pesemättä jättäminen ei kuitenkaan tuntunut viehättävältä vaihtoehdolta, joku älypää keksi että hiukset saa sopivan grungen (ts. Likaisen) näköiseksi sotkemalla näihin hammastahnaa. Ja tahma tarina on ainakin sen verran tosi, että muistan erään lukiokaverini kokeilleen metodia pariin otteeseen.

Niin tai näin, jos mieleesi tulee niksi, idea tai kysymys johon et yksinkertaisesti voi uskoa löytyvän vastausta, niin ei kannata kuitenkaan heittää pyyhettä kehään. Internet on pullollaan omituisia testejä ja kokeita, joiden avulla on mahdollista selvittää mitä kummallisimmat asiat vaikkapa hiusgeeliin liittyen ilmain tarvetta omien tapettien sotkemiseen hiusgeelillä.

Tämän artikkelin sponsoroi Wella.

Edellinen artikkeliThis Tape will Self Destruct ottaa kantaa nykypäivän tietoyhteiskuntaan
Seuraava artikkeliITN Source tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen keksintöjen historiaan