https://www.youtube.com/watch?v=NILeNYgaLkk

Ympäri maailmaa on pikku hiljaa alkanut pulpahdella erilaisia näyttölaitteita, jotka esittävät ihmisten tuottamaa sisältöä aina jollain omalaatuisella keinolla. Tällä kertaa selfie-kuvia muutetaan ilmapalloilla esitettävään muotoon.

Idean takana on vaatevalmistaja Old Navy, joka juhlii 20-vuotista taivaltaan. Tätä varten firma rakennutti yli neljä metriä korkean ja lähes yhtä leveän Selfiebration-nimisen ruudukon, jossa yksittäistä pikseliä vastaa yksi ilmapallo. Vaikka tällaisen näyttölaitteen tarkkuus ei tietenkään ole lähelläkään miljoonia pikseleitä sisältäviä näyttöjä, niin useammalla sadalla ilmapallolla saa jo aikaiseksi tunnistettavia kasvokuvia.

Kuvat välittyvät laitteelle Twitter-mikroblogipalvelun kautta ja yksi kuva näkyy kerrallaan yhteensä 30 sekuntia, josta noin 20 sekuntia kuluu kuvan pallojen täyttämiseen sekä tyhjentämiseen. Ilmapalloistettuja kuvia esitellään muun muassa New Yorkin Times Squarella.

Lähde

Edellinen artikkeliAir umbrella – Sateenvarjo, joka suojaa ilmavirran avulla
Seuraava artikkeliThis Tape will Self Destruct ottaa kantaa nykypäivän tietoyhteiskuntaan