aikajana

Muistan vielä, kun joskus käytin Windows 95 -tietokoneella The New Grolier Multimedia Encyclopedia -nimistä interaktiivista tietosanakirjaa, joka sisälti lyhyitä videopätkiä erilaisista historiallisista tapahtumista. Internet on tietty myöhemmin mullistanut tällaisen materiaalin jakelemisen ja nyt tarjolla olisikin videoita erilaisista keksinnöistä aina 1900-luvulta nykypäivään asti.

Palvelun on kehittänyt ITN Source, joka on sattumoisin erilaista historiallistakin materiaalia keräävä sisällöntuottaja. Tarjolla on siis eräänlainen aikajana, jossa voi liikkua joko hiiren avulla (vetämällä alhaalla näkyvää rinkulaa haluamansa ajanjakson kohdalle) tai sitten seuraamalla automaattisesti vuodesta toiseen vierivää esitystä.

Mukana on tietysti tunnettuja tapauksia, kuten Wrightin veljesten ensilento ja atomipommin kehittäminen, mutta myös keksintöjä, jotka ovat nykyisin kadonneet kuin tuhka tuuleen.

Lähde

Aikajana löytyy täältä

Edellinen artikkeliSponsoroitu artikkeli: Shockwaves Ultra Strong Power Hold Gel – Will it hold?
Seuraava artikkeliYondr pyrkii tekemään konserteista matkapuhelinvapaita