.klaz on älyranneke, joka mahdollistaa puheluihin vastaamisen omituisella tavalla

Uskon, että ainakin osa lukijoista muistaa Nokian alkuperäisen N-Gage-puhelimen. Kyseinen vekotinhan niitti huonoa mainetta sillä, että siihen puhuttiin pitämällä vekotinta sivuttain, joka näytti useiden mielestä todella hölmöltä. .klaz-nimisen älyrannekkeen kehittäjät eivät kuitenkaan ole ilmeisesti pelästyneet N-Gagen kohtaloa, sillä he pyrkivät nyt tuomaan markkinoille vähintään yhtä omalaatuisen tavan vastata puheluihin.

.klaz-niminen älyranneke sisältää kaiken, mitä myös muista tähän kategoriaan kuuluvista vekottimista yleensä löytyy. Se muun muassa huomauttaa tekstiviesteistä, näyttää kellonajan ja saapuvat puhelut sekä toimii ohjaimena musiikkisoittimelle. Laitteen erottaa kilpailijoista kuitenkin se, että se muuttuu tarvittaessa myös luuriksi. Tämä tapahtuu pyöräyttämällä ranneke auki, jolloin sen toisesta puoliskosta muodostuu kaiutin ja toisesta mikrofoni.

Vaikka tällainen miniluuri voi toki olla myös kätevä, niin on se mielestäni jopa mainosvideossa erittäin hölmön näköinen tapa vastata puheluihin. Tietty tämä on vain oma mielipiteeni ja joku saattaa pitää tällaista laitetta erittäin loistavana. .klaz ei ole kuitenkaan ainakaan vielä kerännyt suurta innostusta Indiegogo-kampanjallaan, jossa yhtä ranneketta tarjotaan noin 80 euron hintaan.

Lähde