Yleensä älypuhelinten kosketusnäytössä ongelmia aiheuttaa se, että suuret sormet tahtovat painaa useampaa pientä näppäintä yhtä aikaa. Pienemmät kädet tai sormet omaaville kosketusnäytöllisten älypuhelinten ongelma voi kuitenkin löytyä aivan muualta. Nyt Japanissa on kehitetty peukalon jatkovarsi, jonka on tarkoitus helpottaa suurempien älypuhelimien käyttämistä.

Kosketusnäytöllisetkin älypuhelimet on suunniteltu melko hyvin yhdellä kädellä käytettäviksi, mutta suuremman näytön omaavissa malleissa lyhyemmät peukalot eivät tahdo yltää kaikkien hipaisujen tekemiseen. Erilaisista lisävarusteistaan tunnettu Thanko on ratkaissut ongelman peukaloon asetettavalla jatkeella. Palikka lisää peukalon pituutta noin 15mm, minkä pitäisi riittää useimmissa tapauksissa suuremmankin puhelimen koko näyttöalan kosketteluun.

Jatkeen päästä löytyy lisäksi stylus-kynää muistuttava tappi, joka tekee pieniin nappeihin osumisesta helpompaa. Vekotin kustantaa noin 10 euroa, mutta se on ainakin tällä hetkellä valitettavasti saatavilla ainoastaan Japanissa.

Lähde

Edellinen artikkeliProGlove on älykäs teollisuushanska
Seuraava artikkeli.klaz on älyranneke, joka mahdollistaa puheluihin vastaamisen omituisella tavalla