Viime kuun lopulla kirjoitin Nixie-nimisestä ranteen ympärille napsautettavasta quadkopterista. Kyseinen vekotin on yksi niistä laitteista, joka on päässyt Intelin Make It Wearable -nimisen kilpailun finaaliin. ProGlove on eräs toinen loppukilpailuun tiensä raivannut härveli, mutta se hyödyntää Intelin piiriä quadkopterien sijaan työhanskoissa.

ProGlove perustuu hanskan ympäriltä löytyviin sensoreihin, jotka kykenevät mittaamaan muun muassa kosketetun kappaleen lämpötilaa, sähkölaitteissa olevaa jännitettä tai maalipinnan paksuutta . Tämän lisäksi hanskaa voi käyttää myös esimerkiksi autotehtaalla osien viivakoodien lukemiseen. Mielenkiintoinen projekti, mutta tällaisenkin laitteen matka lopulliseen tuotteeseen lienee vielä pitkä ja mutkainen. Kiinnostavaa myös kuulla, mikä vekotin lopulta voittaa Intelin kilpailun, sillä ainakin nämä kaksi ehdokasta ovat todella nerokkaita viritelmiä.

Lähde (Video)

Edellinen artikkeliBarcelonassa maksat vain niistä vitseistä, joille naurat
Seuraava artikkeliJapanilainen sormilisäke auttaa käyttämään suurehkoja älypuhelimia