Barcelonassa maksat vain niistä vitseistä, joille naurat

Oletko joskus sattunut menemään vaikkapa elokuvateatteriin katsomaan jotain uutta ja paljon mainostettua komedia-elokuvaa, mutta joutunut lähtemään salista lopulta tylsään elokuvaan pettyneenä? Nyt Barcelonassa sijaitseva komediaklubi sen sijaan tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden maksaa ainoastaan nauruista.

Hommaa varten klubin teatterin jokaiselle paikalle on asennettu iPad-tabletti, joka tarkkailee asiakkaan kasvoja ja pyrkii tunnistamaan hymyilevän tai nauravan suun. Jokainen naurahduksen aiheuttava vitsi kustantaa sitten 30 eurosenttiä. Jos sattuu olemaan helpommin naurahtavaa tyyppiä, ei pidä kuitenkaan huolestua, sillä maksimissaan yhdestä esityksestä joutuu pulittamaan ainoastaan 24 euroa eli 80 naurahduksen verran.

Systeemin käyttöönoton jälkeen lipuista saatu tuotto on kuulemma vain kasvanut entisestään ja järjestelmää on alettu kopioida Espanjan muihinkin teattereihin. Itse ainakin pidän tällaista veloitusmallia käypänä vaihtoehtona, joskin naurujen tunnistuksen pitäisi toimia tarkoitusta varten melko moitteettomasti.

Lähde