twitterraha

Mikään vaihtoehto ei ole vielä toistaiseksi voittanut käteistä kaverille pieniä rahasummia siirrettäessä. Erilaisia kuluttajalta toiselle rahansiirtoa tarjoavia palveluita on kuitenkin yritetty kehittää vaihtelevalla menestyksellä jo useamman vuoden ajan. Nyt osa ranskalaisista pääsee testaamaan rahan siirtämistä Twitter-mikroblogipalvelun avulla.

Uusi rahansiirtojärjestelmä on toteutettu yhdessä ranskalaisen BPCE-pankin kanssa. Kyseessä on palvelu, joka mahdollista rahan siirtämisen nimenomaan toiselle yksityishenkilölle erilaisten yritysten tai liikkeiden sijaan. Rahan lähettäjän ei tarvitse tietää mitään vastaanottajan pankkitiedoista, vaan pelkkä Twitter-nimi riittää prosessiin. Rahansiirrot hoitaa taustalla S-Money-niminen ohjelmisto. Kyseisellä ohjelmistolla voi lähettää rahaa myös vaikkapa tekstiviestien avulla. Valitettavasti Twitter tai BPCE ei paljastanut tekniikan toiminnasta tämän enempää.

Kirjoittaja jää odottamaan, milloin elektroninen raha lopulta syrjäyttää nuo taskun pohjalla pyörivät kolikot.

Lähde

Edellinen artikkeliTanssivat liikennevalot saivat ihmiset oikeasti pysähtymään
Seuraava artikkeliBarcelonassa maksat vain niistä vitseistä, joille naurat